Порошенко уже «пересидів» Януковича в кріслі президента

Читать на русском

Сьогодні 5 червня президент України Петро Порошенко може відзначити цікаву дату – він на день довше перебуває при владі, ніж утікач Віктор Янукович. Про це повідомляє «Слово і Діло». Ми підрахували, що Віктор Федорович «керував» 1458 днів, поки не втік із Межигір'я до Криму, залишивши золотий батон і країну. А Петро Олексійович сьогодні вже 1459-й день при владі.

Нам стало цікаво, скільки днів «протрималися» інші президенти України, включаючи виконувача обов'язків глави держави Турчинова, й після підрахунків ми для наочності створили інфографіку.

Рекордсменом та однозначним лідером за кількістю президентських днів став Леонід Кучма, який за два президентські терміни «намотав» 3 тисячі 841 день при владі.

Як працюють Порошенко і його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 27 квітня до 31 травняПрезидент України Петро Порошенко з 27 квітня по 31 травня не провалив жодної обіцянки і чотири виконав.

У Турчинова, навпаки, було найменше часу – лише 104 дні, але яких! Він одночасно був виконувачем обов'язків президента, головою Верховної Ради, верховним головнокомандувачем і головою Ради національної безпеки та оборони, а також координатором Кабміну. В його руках у той складний момент сконцентрувалася вся влада. Таке в новітній історії України сталося вперше й добре було б, якби ніколи більше не повторювалося.

Із Леонідом Кравчуком також не обійшлося без форс-мажору, коли не стало СРСР і Україною треба було комусь керувати. Він пробув президентом 957 днів.

Набагато довше був при владі Віктор Ющенко. Але жоден з українських президентів не дозволяв собі кидати країну й ховатися під крилом окупантів, як це зробив Янукович. Де-юре в Україні не буває колишніх президентів, але саме Янукович увійде в історію як утікач.

Нинішній глава держави може видихнути з полегшенням – Рубікон Януковича перейдений. До наступних виборів залишилося трохи менш ніж рік. А через два дні Порошенко відзначатиме четверту річницю своєї інавгурації.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми підрахували, скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів.

Чому за чотири роки після виборів Порошенко став виконувати менше обіцянок у кінці терміну – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: