Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Богдан Дубневич

Читать на русском
Богдан Дубневич виконав 61 відсоток своїх обіцянок. Майже всі вони пов'язані з його виборчим округом.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Богдан Дубневич (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Дубневич був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №118 (Львівська область). За час своєї каденції він дав 28 обіцянок, виконав 17 із них (61%), а 2 – провалив.

Зокрема, провалив нардеп обіцянку домагатися скасування стягнення військового збору з учасників антитерористичної операції. «З минулого року ми запровадили військовий збір у розмірі 1,5% від вартості загального оподатковуваного доходу. Але цей збір сплачують і самі військові, нацгвардійці й інші учасники АТО. Вважаю серйозною недоробкою, коли ми обкладаємо саме цим податком тих, хто захищає країну на сході. Проситиму від свого імені та інших депутатів, які розуміють цю проблему, внести відповідні зміни й виділити всіх військових із категорії тих, на кого поширюється військовий збір», – заявляв Дубневич. Рада ухвалила відповідний законопроект у липні 2015-го, однак депутат не голосував за нього.

Більшість виконаних Дубневичем обіцянок пов'язані з його виборчим округом. Так, у 2016 році він пообіцяв відкрити садок для дітей військовослужбовців у військовій частині в Ков'ярах. Згодом він повідомив, що за станом на січень 2017 року був відкритий садок із групою для п'ятирічних дітей військових.

Також депутат виконав обіцянку допомогти в облаштуванні спеціалізованої школи №82 у Львові. За словами директора школи, Дубневич надав спонсорську допомогу для проведення капітального ремонту приміщень. Крім того, в школі збільшили кількість навчальних класів із трьох до п'яти, замінили вікна та облагородили прилеглу територію.

У квітні минулого року Дубневич запевняв, що дорога Сокольники-Пустомити буде готова до кінця 2017-го. «Масштабні роботи на дорозі Львів-Пустомити-Меденичі, зараз робота кипить на відрізку Сокольники-Пустомити. Якщо хтось сумнівається в її якості, то повідомляю, що вона повинна мати 25 сантиметрів цементно-щебеневої подушки, 15 сантиметрів першого шару асфальту і ще 5 сантиметрів – другого. На цей рік плануємо зробити дорогу до кінця Пустомит», – розповів він у квітні. Через тиждень після озвучення цієї обіцянки Дубневич повідомив про капітальний ремонт дороги Львів-Пустомити-Меденичі, в межах якого запланована заміна газопостачання, водопостачання та електропостачання. Ремонт закінчили, як і планувалося, в 2017 році, тож депутат з обіцянкою впорався.

Щодо роботи в парламенті, то Дубневич виконав обіцянку створити депутатське об'єднання «Львівщина». Воно було створене на початку 2015 року, до нього увійшли 36 нардепів. Співголовами стали Ігор Васюник («Народний фронт»), Ірина Подоляк («Самопоміч»), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка) та Оксана Юринець («Блок Петра Порошенка»).

У процесі виконання у Дубневича залишаються ще дев'ять обіцянок. Більш ніж два роки тому парламентар заявив, що планує розробити проект і знайти фінансування для трьох багатоквартирних будинків у військовій частині в Ков'ярах. На запити «Слова і Діла» про те, як просувається виконання обіцянки, Дубневич поки не відповів.

Крім того, нардеп у березні пообіцяв вирішити питання електроенергії в селі Чишки. Він уже надсилав запит голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитру Вовку щодо вирішення проблеми. Влітку депутат повідомив, що «Львівобленерго» представило на розгляд Комісії проект на 2018 рік, де включені роботи з технічного переоснащення електричних мереж зі встановленням розвантажувальних ТП і заміною дротів у селі Чишки.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: