Депутат Харківської обласної ради втік до РФ

Читать на русском
Прокуратура ініціює оголошення в міжнародний розшук депутата Харківської обласної ради, який після повідомлення про підозру втік до Росії.

Прокуратура ініціює оголошення в міжнародний розшук депутата Харківської обласної ради, який після повідомлення про підозру втік до Росії.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, пише «Слово і Діло».

Згідно з інформацією, 50-річний депутат підозрюється в земельних махінаціях за так званою «кооперативною схемою» за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України (незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом).

Слідство встановило, що депутат є одним зі співзасновників обслуговувального кооперативу, учасники якого безкоштовно отримали від Харківської міськради землю й розпродали ділянки під приватну забудову. У прокуратурі підрахували, що таким чином учасники «кооперативної схеми» завдали збитків громаді у розмірі понад 400 млн грн.

«Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження поїхав до РФ. У зв'язку з цим прокуратурою Харківської області надісланий повний пакет документів для звернення до Інтерполу з метою оголошення підозрюваного в міжнародний розшук», — додали прокурори.

У прокуратурі не розкрили імені фігуранта справи.

Нагадаємо, що в 2017 році спрацівники Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України провели низку обшуків у департаментах Харківської міської ради в межах справи про виділення землі в так званій «кооперативній схемі». Також обшуки в міськраді Харкова проводилися 23 березня нинішнього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: