Народні депутати отримали за місяць 3,5 мільйони компенсації за житло

Читать на русском
Депутати які мають житло в Києві або околицях отримали компенсацію на мільйони гривень. Бюджет не заощадили.

У серпні 2018 року 172 нардепи, з яких 21 має житло в Києві або околицях, отримали компенсацію на загальну суму 3,53 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО з посиланням на Портал відкритих даних Верховної Ради.

Обіцянки політиків мають ціну в гривнях. Скільки коштує одна?Слово і Діло порахувало, скільки коштує державному бюджету України одна обіцянка народного депутата.

Зазначається, що згідно з законодавством, народні депутати отримують компенсацію на винайм житла або оренду готельного номеру за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 кілометрів від меж міста Київ. Повідомляється, що з липня 2018 року компенсація складає 20 500 грн на кожного нардепа, у червні компенсація складала 19 500 грн.

Так, до нардепів, які мають житло у Києві, але отримують компенсацію, увійшли: Окрім того, згідно з дослідженням, є народні депутати, які мають нерухомість поза межами міста, але у 30-км зоні від Києва.

За даними аналізу витрат на житло нардепів CEDEM, якби народні обранці проживали у власних столичних помешканнях, державний бюджет України міг заощадити мінімум 4,4 мільйони гривень на рік.

Раніше «Слово і Дело» писало, як витрачає державні кошти «Народний фронт».

Також експерти розповіли, на які хитрощі йдуть заможні декларанти та чому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: