Суд закрив за термінами давності провадження на депутата Львівської облради

Читать на русском
Львівській райсуд через два з половиною місяці згадав про провадження щодо депутата Львівської облради.
Юрій Сидорович

Суд через два з половиною місяці після надходження протоколу про притягнення до корупційного адміністративного правопорушення депутата Львівської обласної ради Юрія Сидоровича розглянув його й закрив через закінчення термінів давності.

Відповідне рішення 18 вересня ухвалив суддя Галицького районного суду міста Львова Віталій Стрельбицький, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з протоколом, який склала прокурор відділу прокуратури Львівської області Ірина Вітковська, Сидорович у декларації за 2016 рік не вказав інформацію про отримання доходу від відчуження нерухомого майна в сумі 256,8 тис. грн і заробітної плати в сумі 48,8 тис. грн, чим вчинив адміністративне правопорушення пов'язані з корупцією, передбачене ч. 4 ст. 172-6 КУпАП.

Також в ухвалі наголошується, що 6 червня Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження стосовно депутата ЛОР у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину в його діях, оскільки сума, яку не задекларував Сидорович, становить менш ніж 250 прожиткових мінімумів.

Вивчивши матеріали, суддя Стрельбицький зазначив, що згідно з ч. 5 ст. 38 КпАП України, в разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може бути накладене не пізніше ніж через місяць із дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження, тобто до 6 липня 2018 року. Зазначені матеріали надійшли до Галицького райсуду Львова 2 липня, а суд його розглянув лише 18 вересня.

Таким чином, суддя закрив провадження через закінчення термінів давності.

Нагадаємо, НАБУ притягнуло до адміністративної відповідальності голову Держекспортконтролю. Раніше суд повернув адмінпротокол щодо Людмили Денісової. Як відомо, НАЗК скерувало до суду адмінпротоколи щодо омбудсмена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: