НАЗК передало до суду понад 50 протоколів про порушення в е-декларуванні

Читать на русском
До суду направлені протоколи щодо міністра та 3 заступників міністрів, 4 протоколи щодо 3 народних депутатів, 3 працівників прокуратури та 2 суддів.

НАЗК скерувало до суду 55 протоколів про адміністративні правопорушення, допущені посадовцями при заповненні електронних декларацій за 2015 та 2016 роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції станом на 24 листопада цього року скерувало до суду 55 протоколів про адміністративні правопорушення за внесення недостовірних відомостей та несвоєчасне подання без поважних причин декларацій за 2015 та 2016 роки, а також повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. З них 16 протоколів – за останні 2 місяці», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, до суду скеровані протоколи щодо міністра та 3 заступників міністрів, 4 протоколи щодо 3 народних депутатів, 3 працівників прокуратури та 2 суддів.

Водночас у НАЗК нагадали, що складення протоколу щодо суб’єкта декларування та передача його до суду не є свідченням вчинення ним адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Зазначимо, попри рішення Кабміну, держвиконавець задекларував мільйон гривень зарплати.

Також у НАЗК запрацювала спецлінія для повідомлень про корупцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: