Стало відомо, чому суд повернув адмінпротокол щодо Денісової

Читать на русском
Столичний райсуд повернув адмінпротокол щодо омбудсмена до Нацагентства через те, що були помилки під час його складання.
Людмила Денісова

Суд повернув протокол про можливе скоєння адміністративного правопорушення омбудсменом Людмилою Денісовою під час розгляду у Верховній Раді її призначення на цю посаду через те, що його склала неуповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться в мотивувальній частині ухвали судді Печерського районного суду Володимира Карабаня, повідомляє «Слово і Діло».

З матеріалів справи не випливає, що особа, яка склала протокол щодо Денісової відповідно до розподілу обов'язків уповноважений складати протоколи про адміністративні правопорушення в справах, що належать до компетенції НАЗК. До того ж, судом не знайдене рішення НАЗК про розподіл обов'язків, відповідно до якого вказаний чиновник Нацагентства був би уповноважений складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах, що належать до компетенції НАЗК.

Крім того, більшість із доданих до матеріалів справи документів, фактично є копіями, зробленими з інших копій, і не містять жодних засвідчувальних написів, що не дає змоги в судовому засіданні бути впевненим у достовірності та належності цих доказів.

Також у протоколі зазначено, що свідки вчиненого адміністративного правопорушення відсутні, що, очевидно, не відповідає дійсності й суперечить матеріалам справи.

Нагадаємо, суд повернув адмінпротокол щодо Денісової.

Раніше НАЗК скерувало до суду адмінпротокол щодо омбудсмена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: