СБУ викликала Жириновського на допит

Читать на русском
Російський депутат має з'явитися на допит 27 вересня о 9 годині до старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СБУ в Києві.

Служба безпеки України викликала на допит депутата російської Державної Думи Володимира Жириновського. Текст повістки про виклик підозрюваного розміщений на сайті силового відомства.

Російський депутат має з'явитися на допит 27 вересня о 9 годині до старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СБУ в Києві.

Російський депутат має з'явитися на допит 27 вересня о 9:00 до старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління СБУ в Києві, пише «Слово і Діло».

Передвиборча програма Путіна досі не оприлюднена: що обіцяють інші кандидатиВід націоналізації природних багатств Росії до легалізації одностатевих шлюбів – такі обіцянки виборцям дають кандидати в президенти. Також ми відстежили, як змінювалися передвиборчі програми Путіна з 2000 року.

Жириновського викликали для вручення повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування, ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, отримання копії обвинувального акту й реєстру матеріалів досудового розслідування в кримінальному провадженні від 24 липня 2014 року як підозрюваного.

Раніше стало відомо, що суд Шевченківського району Києва 18 вересня дозволив проведення спеціального (заочного) досудового розслідування кримінального провадження щодо депутата російської Державної Думи Володимира Жириновського та ще двох парламентарів РФ.

Жириновського та його пособників підозрюють у створенні організованої групи (з депутатами Держдуми й членами ЛДПР в її складі) в березні-квітні 2014 року в Москві, метою якої стала матеріальна допомога бойовикам «ДНР» і «ЛНР». Зокрема, двоє російських депутатів у березні-червні публічно закликали до збору коштів для бойовиків, а також уклали «угоду» про матеріальне забезпечення сепаратистів. Пізніше вказана група поставляла підрозділу загиблого бойовика «Гіві» транспортні засоби (6 штук) російського виробництва, які згодом застосовувалися проти українських військових під час боїв у районі Донецького аеропорту.

Раніше хакери зламали сайт Собчак і розмістили на ньому фото Жириновського.

Також нагадаємо, Собчак подала до прокуратури заяву на Жириновського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: