Собчак подала в прокуратуру заяву на Жириновського

Читать на русском
Адвокатський корпус телеведучої і кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак подав заяву на кандидата в президенти від Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського в Генпрокуратуру.

Адвокатський корпус телеведучої і кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак подала заяву на кандидата в президенти від Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського в Генпрокуратуру.

Приводом послужили образи, які кандидат від ЛДПР дозволив собі в ефірі дебатів на одному з російських телеканалів. Про це повідомляється на офіційному сайті Собчак, передає «Слово і Діло».

Передвиборча програма Путіна досі не оприлюднена: що обіцяють інші кандидатиВід націоналізації природних багатств Росії до легалізації одностатевих шлюбів – такі обіцянки виборцям дають кандидати в президенти. Також ми відстежили, як змінювалися передвиборчі програми Путіна з 2000 року.

Відзначається, що 28 лютого під час дебатів Жириновський дозволив собі публічно в нецензурній формі образити честь і гідність Собчак.

«Зокрема, з вуст Жириновського на адресу Собчак в присутності інших кандидатів в президенти РФ і ведучого програми прозвучали такі лайливі слова. Це було слово «ідіотка» - що, відповідно до словника Ожегова, означає «дурна людина, тупиця (лайливе слово)». А також «огидна сука» - це словосполучення, відповідно до словника Ожегова, означає «негідник, котрий викликає огиду(лайливе слово)», - йдеться в повідомленні.

У заяві, яку було направлено генеральному прокурору Юрію Чайці, адвокат Костянтин Добринін вказав, що описані вище дії Жириновського містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 5.61. КоАП РФ: образа, що міститься в публічному виступі, творі або в засобах масової інформації.

Раніше Собчак просила зняти кандидатуру Путіна з виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: