Виплата боргів шахтарям: «Опоблок» голосував у ВР до ухвалення рішення, незважаючи на обіцянку Бойка

Читать на русском
Опозиційний блок не мав голосувати в Раді до ухвалення рішення щодо боргів шахтарям, але депутати не втрималися.
Юрій Бойко

Народний депутат Юрій Бойко провалив обіцянку про те, що фракція «Опозиційного блоку» не голосуватиме в парламенті до ухвалення законопроекту №8362 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі.

Таку обіцянку лідер фракції давав 6 червня, нагадує «Слово і Діло».

«Це для нас принципово. Ми не голосуватиме за жодні питання, поки не буде ухвалений законопроект №8362. І в середу (4 липня – ред.) ми вже це продемонстрували – заблокували голосування, й практично жоден закон у залі не пройшов», – заявляв нардеп.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій БойкоНардеп Бойко виконав чверть обіцянок. За рік йому належить виконати ще 46 запевнень, в тому числі проголосувати за введення миротворців на Донбас та проти накопичувальної пенсійної системи.

Законопроект, який вимагав ухвалити «Опоблок», був проголосований лише 13 липня. Однак до цього часу багато депутатів фракції брали участь у голосуваннях. Зокрема, 11 липня фракція дала 19 голосів на підтримку постанови про призначення іменних стипендій Верховної Ради для найталановитіших молодих учених. А також 14 голосів на підтримку постанови про присудження премії Верховної Ради найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік.

При цьому без участі «Опозиційного блоку» жодна з ініціатив не була б ухвалена. Таким чином, Бойко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» обіцяли, що фракція не голосуватиме до переобрання Центральної виборчої комісії, але не виконали свої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: