Луганські шахтарі пікетують Міненерговугілля

Читать на русском
Гірники шахти Гірська Луганській області проводять акцію біля будівлі Міненерго з вимогою погасити заборгованість із зарплат.

Шахтарі проводять акцію біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості в Києві з вимогою виплатити заборгованість із зарплати.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 3 серпня, повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець у Facebook.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що Радикальна партія зробить все можливе для того аби борги шахтарям були виплаченіСказано 20 червня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Гірники шахти «Гірська» прибули до Міненерговугілля з вимогами погашення заборгованості із зарплати», – написав Волинець.

Раніше Волинець повідомляв, що загальна заборгованість із виплати заробітної плати перед шахтарями становить близько 38 мільйонів доларів.

Нагадаємо, на початку липня шахтарі з різних регіонів влаштували черговий мітинг біля будівлі парламенту в Києві з вимогою виплатити борги із зарплат і збільшити фінансування галузі.

Пізніше в Міненерго заявили, що виділили на борги із зарплати шахтарям 324 млн грн.

Напередодні глава Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про виділення на вугільну галузь 1,4 млрд грн.

Також у центрі столиці сталася сутичка між міністром енергетики Ігорем Насаликом, народним депутатом Сергієм Шаховим та головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: