Порошенко підписав закон про виділення грошей шахтарям

Читать на русском
Закон щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі підписаний президентом Петром Порошенком.

Президент України Петро Порошенко підписав закон №8362 щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі.

Як передає «Слово і Діло», про це глава держави повідомив у Twitter.

«Реалізація закону дозволить також зменшити соціальну напругу серед шахтарів, оскільки кошти будуть скеровані в тому числі на погашення заборгованості з оплати їхньої праці», – зазначив Порошенко.

Як відомо, законопроектом передбачається направлення 1,4 млрд грн на виплату боргів шахтарям. Раніше цей законопроект підписав спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Нагадаємо, з 2 липня майже півсотні гірників шахти №10 у Нововолинську відмовилися підніматися на поверхню, оголосивши страйк. Також 6 липня зупинили роботу кілька гірничовидобувних підприємств у Луганській області.

Шахтарі з різних регіонів влаштували черговий мітинг біля будівлі парламенту в Києві з вимогою виплатити борги із зарплат і збільшити фінансування галузі.

У той же час відзначимо, що експертно-наукове управління застерігало не приймати цей закон, так як через такі незаплановані витрати виникає дисбаланс в бюджеті.

У Міненерго заявили, що виділили на борги із зарплати шахтарям 324 млн грн.

Як відомо, Насалик провалив обіцянку в червні виплатити шахтарям заборгованість із зарплати, яка тягнеться з 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: