Шахтарям так і не погасили всю заборгованість із зарплати, як обіцяв Насалик

Читать на русском

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик провалив обіцянку про те, що планує в червні 2018 року ліквідувати заборгованість за поточними зарплатами шахтарів і ліквідувати борги, які тягнуться з 2015-2016 років.

Таку обіцянку він дав 19 червня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я для себе ставлю завдання: закрити зарплату першочергову. Дайте мені 10 днів, це максимальний термін. Може, й швидше ... Я хочу, щоб погасили заборгованість, яка тягнеться з 2015-2016 років, приблизно 180 мільйонів гривень. І поточну», – заявив Насалик.

На запитання шахтарів, які вони можуть отримати гарантії, що Насалик стримає своє слово, міністр відповів: «За два роки й два місяці я якщо щось говорив, то я це робив. Ніхто не скаже, що я щось пообіцяв і не виконав».

У Міненергетики нам повідомили, що станом на 1 червня 2018 року на державних вугледобувних підприємствах, що належать до сфери управління Міненерговугілля та розташованих на підконтрольній Україні території, заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями склала 378 мільйонів 300 тисяч гривень, у тому числі за 2015-2017 роки 78 мільйонів 900 тисяч гривень.

Протягом червня вугледобувними підприємствами на виплату зарплати поточного року та погашення заборгованості за попередні роки було скеровано 271 мільйон 400 тисяч гривень, у тому числі на погашення заборгованості за 2015-2017 роки 564 тисячі 900 гривень (0,5 мільйона гривень ).

Водночас у Незалежній профспілці гірників стверджують, що борг перед шахтарями становить 1,1 млрд грн.

Через затримку зарплати 2 липня майже півсотні гірників шахти №10 у Нововолинську відмовилися підніматися на поверхню, оголосивши страйк. Також 6 липня зупинили роботу кілька гірничовидобувних підприємств у Луганській області.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Насалик дав 47 обіцянок, з яких 7 виконав, а 21 – провалив.

Раніше ми писали, що Насалик не виконав обіцянку з 6 березня особисто почати управляти підприємством «Селидіввугілля», щоб вирішити питання з виплатою зарплати працівникам і розібратися з проблемами на самому підприємстві.

Також ми повідомляли, що Насалик у червні заробив майже 47 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: