МН17: Президент ратифікував угоду з Нідерландами

Читать на русском
Президент Петро Порошенко ратифікував закони про міжнародне правове співробітництво з Нідерландами у справі катастрофи рейса МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі.

Президент Петро Порошенко ратифікував закони про міжнародне правове співробітництво з Нідерландами у справі катастрофи рейса МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це в суботу, 21 липня, повідомили у прес-службі голови держави, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що амністії для винних у загибелі пасажирів «Боїнга» не будеСказано 13 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Так, президент підписав закони Про ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про міжнародне правове співробітництво за злочинами, пов'язаними з катастрофою літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року, а також Про виконання угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво за злочинами, пов'язаними з катастрофою літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року.

Зазначається, що угоду між Україною і Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних із катастрофою МН17, було підписано 7 липня 2017 року в Таллінні.

«Ратифікація угоди та імплементація її положень у національне законодавство забезпечує співробітництво між компетентними органами обох держав, визначає порядок і особливості виконання окремих процесуальних дій у рамках угоди з метою здійснення ефективного кримінального переслідування і засудження осіб, причетних до збивання літака, у рамках судової системи Нідерландів», - відзначили у прес-службі президента.

Зокрема, ідеться про особливості передачі Україною в Нідерланди кримінального провадження, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про забезпечення участі особи як обвинуваченого в судовому провадженні на території Нідерландів у режимі відеоконференції, виконання запиту компетентного органу Нідерландів про допит свідка або експерта в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, у травні 2018 року об'єднана слідча група підбила перші підсумки розслідування інциденту.

Згідно з висновками слідчих, Boeing був збитий із російського зенітного комплексу Бук, який був доставлений на південний схід України із 53 зенітної ракетної бригади під Курськом.

Пізніше Нідерланди визнали Україну невинною в катастрофі малайзійського Боїнга на Донбасі. Наприкінці червня країни Євросоюзу закликали Росію визнати відповідальність за аварію MH17.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: