США запровадили санкції проти Китаю за закупівлю російських озброєнь

Читать на русском
США запровадили санкції проти Китаю за співпрацю з Рособоронекспортом, зокрема за закупівлю російських винищувачів Су-35 і зенітних ракетних систем С-400.

США запровадили санкції проти Китаю за співпрацю з «Рособоронекспортом», зокрема за закупівлю російських винищувачів Су-35 і зенітних ракетних систем С-400.

Таким чином, Китай став першою країною, проти якої Вашингтон застосував заходи за співпрацю з Росією, пише «Слово і Діло».

Трамп оголосить нові мита для КитаюПланується, що нові мита на китайський імпорт набудуть чинності через кілька тижнів. За інформацією видання, йдеться про 10-процентні мита.

Під обмеження, які були накладені в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA), потрапив Департамент підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР і його керівник Лі Шанфу, повідомляється на сайті Держдепу.

Як пояснив журналістам представник американської адміністрації під час брифінгу, закупівля озброєння була проведена в грудні минулого та січні поточного року вже після набрання чинності вище згаданого закону.

«Обидві ці транзакції, здійснені вже після набрання чинності CAATSA, обговорювалися між Департаментом підготовки військ і постачання і «Рособоронекспортом», який знаходиться в списку санкцій», - наводить його слова ТАСС.

Санкції передбачають відмову на видачу експортних ліцензій Департаменту підготовки військ і постачання Центральної військової ради КНР, заборону на проведення операцій з фінансовою системою США, а також блокування активів, які перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів. Комі того, керівнику організації відтепер заборонений в'їзд на американську територію.

Раніше 20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про порядок реалізації вторинних санкцій, які запроваджував CAATSA. Документом, серед іншого, передбачено блокування власності і активів осіб, пов'язаних з російською владою, і запровадження заборони на будь-які фінансові операції з ними.

Закон «Про протидію противникам Америки через санкції» (CAATSA) був ухвалений в серпні 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: