США готові запровадити додаткові мита на товари з Китаю

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий у короткі терміни запровадити додаткові мита на 267 мільярдів доларів на китайські товари.

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий у короткі терміни запровадити додаткові мита на 267 мільярдів доларів на китайські товари.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав журналістам Air Force One, передає агентство Bloomberg.

Трамп розповів про користь торгових митТоргові мита ведуть США до «нових прекрасних операцій», заявив американський президент Дональд Трамп.

Крім того, влада США вже готується запровадити раніше запропоновані мита на китайські товари на $200 млрд.

Запровадження нових мит покриє вартість усіх товарів, які США купує в Китаю. Відзначимо, що в 2017 році США імпортували китайських товарів на $505 млрд.

Раніше Трамп заявив, що збирається запровадити мита на імпорт товарів із Китаю та обмежити китайські інвестиції. Пізніше Міністерство комерції Китаю повідомило, що готується до повторного запровадження мит на товари зі США. Китай із 2 квітня запровадив підвищені мита на 128 товарів, що імпортуються зі США.

Зазначимо, що Трамп також запровадив мита на імпорт сталі (25%) та алюмінію (10%) з усіх країн, за винятком Канади та Мексики, для яких передбачений виняток терміном на 30 днів.

У червні Трамп затвердив мита на китайські товари на суму близько $50 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: