США запроваджують другу частину зборів на товари з Китаю

Читать на русском
Мита розміром 25 відсотків на черговий перелік товарів, що ввозяться з Китаю до США, запроваджуються 23 серпня. До списку потрапили 279 найменувань китайської продукції загальною вартістю 16 мільярдів доларів.

Мита розміром 25% на черговий перелік товарів, що ввозяться з Китаю до США, запроваджуються 23 серпня. До списку потрапили 279 найменувань китайської продукції загальною вартістю 16 мільярдів доларів.

Про це пише «Слово і Діло».

Китай і США досягли прогресу в торгових переговорахВіце-прем'єр Китаю Лю Хе і голова міністерства торгівлі США Уілбур Росс «досягли позитивного і конкретного прогресу» в переговорах з торговельно-економічних відносин.

Президент США Дональд Трамп заявив, що таке рішення ухвалили в зв'язку з незаконним, з точки зору США, присвоєнням китайськими підприємствами американської інтелектуальної власності та технологій, а також застосуванням Пекіном нечесних торгових практик. На думку Трампа, нові заходи американської адміністрації сприятимуть усуненню дефіциту США в двосторонньому товарообігу з Китаєм.

До переліку товарів, з яких стягуватиметься плата, входить продукція, вироблена в межах програми науково-технічного розвитку «Зроблено в Китаї-2025». Як пояснили в США, мита торкнуться в основному продукції аерокосмічної промисловості, інформаційних та комунікаційних технологій, робототехніки, промислового обладнання, автомобілебудування.

У відповідь Пекін застосує щодо американської продукції підвищені тарифи на ту ж суму «в синхронному порядку» й дасть рішучу відповідь Вашингтону, оскільки нові кроки американської сторони обмежують національні інтереси КНР.

До цього сторони обмінялися митами 6 липня. Тоді Білий дім запровадив 25% збори для 818 найменувань китайської продукції.

Раніше повідомлялося, що Туреччина звернулася зі скаргою до Світової організації торгівлі в зв'язку із запровадженими США митами на сталь та алюміній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: