Китай запровадив у відповідь мита на американські товари

Читать на русском
Пекін засудив запровадження США другого пакета мит у 25 відсотків на китайський імпорт загальним обсягом 16 мільярдів доларів і запровадив дзеркальні заходи у відповідь.

Уряд Китаю запровадив 25-відсоткові мита у відповідь на американський імпорт загальною вартістю 16 мільярдів доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило Центральне телебачення КНР.

Китай і США досягли прогресу в торгових переговорахВіце-прем'єр Китаю Лю Хе і голова міністерства торгівлі США Уілбур Росс «досягли позитивного і конкретного прогресу» в переговорах з торговельно-економічних відносин.

Згідно з повідомленням комітету з мит при Держраді КНР про додаткові збори щодо вироблених у США імпортних товарів вартістю 16 мільярдів доларів, мита Китаю офіційно набули чинності о 12:01 за місцевим часом (7:01 за Києвом).

Як повідомляє Reuters, міністр комерції Китаю заявив, що китайська влада має намір скласти скаргу до Світової організації торгівлі через останні мита США.

Сьогодні набувають чинності мита в розмірі 25% на ввезені з Китаю до США 279 найменувань товарів. До цього сторони обмінялися митами 6 липня. Тоді Білий дім запровадив 25% зборів для 818 найменувань китайської продукції.

Пекін у відповідь ухвалив аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.

Нагадаємо, раніше американський президент Дональд Трамп заявив, що торгові мита ведуть США до «нових прекрасних операцій».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: