Китай подав до СОТ позов проти США через нові мита

Читать на русском
Пекін подав позов до Світової організації торгівлі в зв'язку з запровадженням Сполученими Штатами нових імпортних мит в 25 відсотків на імпорт китайських товарів обсягом в 16 млрд дол.

Пекін подав позов до Світової організації торгівлі в зв'язку з запровадженням Сполученими Штатами нових імпортних мит в 25% на імпорт китайських товарів обсягом в $ 16 млрд.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомило міністерство комерції КНР.

Трамп запідозрив Китай у спробі підірвати угоду США з КНДРПрезидент США Дональд Трамп запідозрив Китай в «підривній роботі» зі зриву угоди між Вашингтоном і Пхеньяном.
  «Направивши скаргу до СОТ, Китай тим самим має намір гарантувати захист [принципів] вільної торгівлі, а також своїх законних прав та інтересів», - цитує заяву відомства ТАСС.

В цей час китайська делегація на чолі з міністром комерції Ван Шоувене на запрошення американської сторони знаходиться в Вашингтоні, де проходить черговий раунд торговельних переговорів.

КНР і США спробують врегулювати спір навколо мит. При цьому глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що не очікує великого прогресу від цієї зустрічі.

Торгова війна між КНР і США триває з 6 липня, після того як набули чинності взаємні підвищені митні збори між країнами.

Сполучені Штати встановили тарифи в 25% на імпорт 818 товарів з Китаю загальним обсягом поставок на $ 34 млрд на рік.

Пекін на це відповів дзеркально.

23 серпня Вашингтон запровадив нові мита на низку китайських товарів обсягом $ 16 млрд, на що влада КНР відповіла тим же.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: