Трамп підписав указ про реалізацію антиросійських санкцій

Читать на русском
Указ посилює режим санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні, при цьому додаткові обмеження не вводяться.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення дотримання режиму санкцій проти Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Білого дому у четвер, 20 вересня.

США не планують санкції щодо «Північного потоку-2»При цьому американський лідер назвав проект невигідним для жителів Німеччини, які платять мільярди доларів за російську енергію.

Документ посилює режим санкцій у зв'язку з ситуацією в Україні, при цьому додаткові обмеження не вводяться.

За інформацією прес-служби Білого дому, йдеться про такі закони, як Протидія противникам Америки через санкції (CAATSA), Акт про підтримку свободи в Україні та ряд інших.

Зокрема, указ передбачає блокування власності та активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою відповідно до положень CAATSA.

Конкретних осіб або організацій в указі не наводиться - вони визначаються в кожному конкретному випадку держсекретарем і міністром фінансів.

Нагадаємо, 27 серпня набрали чинності санкційні заходи США проти РФ у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії. Санкції вводяться за використання Росією хімічної зброї Новичок у Британії.

Другий пакет санкцій США планують ввести в листопаді. Нова заборона може торкнутися кредитування російських юридичних осіб, експорт та імпорт товарів.

Крім того, нові антиросійські санкції в США планують схвалити до виборів у листопаді. Вони припускають введення обмежувальних заходів проти російських держбанків і нових випусків держборгу РФ.

У Росії заявили, що відреагують на американські санкції у зв'язку зі справою Скрипалів прагматично і на основі принципу взаємності. Також у Росії розробляють план захисту від американських санкцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: