Британського прем'єра хочуть змістити з посади – ЗМІ

Читать на русском
Британські консерватори хочуть навесні 2019 року замінити керівника уряду через невдоволення політикою чинного прем'єра.
Тереза Мей

Депутати Консервативної партії Великобританії мають намір запропонувати прем'єр-міністру Терезі Мей піти у відставку в березні наступного року.

Про це пише британська газета The Telegraph, повідомляє «Слово і Діло».

«Депутати вважають березень, коли для Британії настане дедлайн щодо виходу зі складу Європейського Союзу», - нагадує видання.

За даними ЗМІ, у консерваторів є список потенційних кандидатів, які можуть очолити уряд після Мей. Підкреслюється, що в партії сумніваються в можливостях колишнього міністра закордонних справ Бориса Джонсона, а його наступника Джеремі Ханта називають «темною конячкою». Зазначається, що Британія повинна покинути Євросоюз 29 березня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що група з близько 50 консерваторів провела приватну зустріч для обговорення стратегії усунення Терези Мей з поста прем'єра.

Багато з них зберігають невдоволення планом прем'єра по Brexit, незважаючи на те, що парламентер від ЄС Мішель Барньє заявив, що угода можуть укласти до початку листопада.

Нагадаємо, Мей поставила депутатів перед вибором щодо Brexit. Вона також мала намір розширити санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: