З 1 листопада оформляти ID-картки зможуть усі українці

Читать на русском
Кабінет міністрів України запровадив можливість оформлення карт посвідчення особи – ID-карток – із 1 листопада.

Кабінет міністрів України запровадив можливість оформлення карт посвідчення особи – ID-карток – для всіх громадян із 1 листопада.

Про це йдеться в постанові уряду №745 від 26 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Запровадити із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (в тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, зразок бланка якого затверджений цією постановою, громадянам України», – йдеться в постанові.

Зазначимо, що раніше передбачалася можливість оформлення таких карток виключно громадянами, які вперше отримують паспорт.

У постанові також ідеться про те, що до завершення роботи із забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення й видачі ID-карток, паспорт громадянина України може оформлюватися з використанням бланка документа у формі книжки.

Прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, з 1 листопада припиняється.

Незважаючи на це, паспорт громадянина України, що не містить безконтактного електронного нося, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада, діє протягом терміну, на який він був виданий.

Нагадаємо, за затвердженим положенням, паспорт громадянина видається з 14 років.

Для осіб, які досягли 18 років, він видається на 10 років, а для тих, що не досягли 18-річчя, – на 4 роки.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня набув чинності закон, який забезпечує перехід громадян країни на біометричні паспорти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: