Стало відомо, що завадило Ситнику прийти в Раду

Читать на русском
Ситник не прийшов в Раду, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за установку прослуховування в кабінеті Холодницького.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за установку прослуховування в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в середу агентство «Інтерфакс-Україна«, посилаючись на джерело.

«Ситник розвернув автомобіль, оскільки дізнався, що його детективів затримала поліція за установку нового «жучка» в кабінеті Холодницька», - сказав співрозмовник агентства.

Раніше цього дня директор НАБУ Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради щодо запобігання корупції, на якому планувався звіт про роботу НАБУ.

В.о. голови комітету Юрій Савчук (фракція «Народний фронт») зачитав лист директора НАБУ, адресований комітету, в якому Ситник повідомляє, що не може прийти на засідання «у зв'язку з необхідністю перебувати на робочому місці для виконання невідкладних заходів».

У НАБУ агентству підтвердили, що Ситник не прийде на засідання антикорупційного комітету, незважаючи на те, що раніше це планувалося. При цьому в Бюро не повідомили подробиць.

Нагадаємо, 19 вересня Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який з будівлі «Охматдиту» прокладали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше, в березні з'ясувалося, що в кабінеті голови САП була встановлена «прослушка». Її встановили на початку лютого, а виявили 6 березня.

Пізніше стало відомо, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: