Стало відомо, якою буде відповідь Путіна на збиття Іл-20 у Сирії

Читать на русском
Путін розповів про додаткові заходи щодо безпеки російських військовослужбовців і військових об'єктів в Сирії, через падіння Іл-20.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що у зв'язку з катастрофою Іл-20 в небі над Латакією буде вжито додаткових заходів, що забезпечують безпеку російських військовослужбовців і військових об'єктів в Сирії.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує Коммерсант.

За словами Путіна, «це будуть такі кроки, які помітять всі».

Глава РФ прокоментував збиття Іл-20 на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.

«Що стосується дій у відповідь, то вони будуть направлені перш за все на додаткове забезпечення безпеки російських військовослужбовців, російських об'єктів в Сирійській Арабській Республіці», - сказав Путін.

Раніше Путін назвав авіакатастрофу Іл-20 наслідком «трагічних випадковостей».

Він зазначив, що позиція міноборони Росії, яке звинуватило у трагедії ізраїльських льотчиків, «з ним повністю узгоджена».

Нагадаємо, у Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія.

РФ розцінила дії Ізраїлю як «ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь».

Як відомо, російський літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем в ніч на 18 вересня. Загинули 15 російських військових.

Ізраїль заявив, що покладає повну відповідальність за збиття російського літака на режим Башара Асада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: