Ізраїль звинуватив у збитті російського Іл-20 режим Асада

Читать на русском
Ізраїль каже, що російський літак Іл-20 в провінції Латакія збив уряд Башара Асада. Про це йдеться у заяві Збройних сил Ізраїлю.

Збройні сили Ізраїлю заявили, що «виражають жаль у зв’язку зі смертю членів екіпажу російського літака», але вважають, що Іл-20 в провінції Латакія збив уряд Башара Асада.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється у офіційному акаунті армії у Twitter.

Катастрофа Іл-20 у Сирії: з води підняли уламки літакаУ Сирії російські військові підняли з води уламки збитого літака Іл-20, на борту якого перебувало 15 російських військових.

Стверджується, що уряд Башара Асада, чиї військові збили російський літак, «повністю несе відповідальність» за цей інцидент.

Ізраїль вважає Іран та Хезболлу також відповідальними.

Зазначається, що протягом ночі ізраїльські винищувачі працювали по об’єктах Збройних сил Сирії, із яких на вимогу Ірану Хезболлі у Лівані мали бути передані системи виготовлення точної та смертоносної зброї. Ізраїль вважає, що ця зброя призначалась для нападу на нього та становила для нього серйозну загрозу.

Ізраїль стверджує, що між ізраїльськими та російськими військовими працює система інформування, яка у минулі роки неодноразово проявляла себе, і ця система була використана й минулої ночі.

Попереднє розслідуванні інциденту свідчить, що російський літак збила велика і неточна зенітна установка сирійської армії. За твердженням Ізраїлю, коли сирійська армія запустила ракети, що потрапили в російський літак, ізраїльські винищувачі вже перебували в повітряному просторі Ізраїлю.

«Сирійські установки протиповітряної оборони стріляли без розбору і, як ми розуміємо, не завдали собі клопоту забезпечити, щоб жоден російський літак не був в повітрі», - йдеться у заяві Армії оборони Ізраїлю.

Нагадаємо, російський Іл-20 із 15 військовими на борту був збитий над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія.

РФ розцінила дії Ізраїлю як ворожі і заявила, що залишає за собою право на дії у відповідь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: