Макрон: Путін мріє про розвал Євросоюзу

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дискусії з РФ необхідні і що він поважає російського президента Володимира Путіна, який, однак, мріє про розвал ЄС.

Президент Франції Еммануель Макрон, розмірковуючи під час інтерв'ю шведському телебаченню SVT про європейські цінності і різницю між Францією і Росією, сказав, що дискусії з РФ необхідні і що він поважає російського президента Володимира Путіна, який, проте, «мріє про розвал ЄС».

Про це пише «Слово і Діло».

Путін і Макрон обговорили ситуацію навколо Сирії та СенцоваПрезиденти Франції та Росії в телефонній розмові обговорили питання Сирії, а також стан українського режисера.
  «Я поважаю Володимира Путіна і я є одним з тих, хто вважає, що ми повинні створити нові підходи до безпеки з Росією, нам необхідні дискусії з Росією. Але мрія Путіна - демонтувати ЄС», - сказав президент Франції під час інтерв'ю для шведського телебачення, передає РІА Новини.   Одним із приводів для таких слів стала виборча кампанія в Швеції, яка проводиться в зв'язку з парламентськими виборами 9 вересня. Одного з лідерів антиіммігрантської популістської соціал-консервативної партії «Демократи Швеції» Йіммі Окессона запитали, кого він вважає за краще - президента Франції Еммануеля Макрона або президента РФ Володимира Путіна. Окессон відмовився відповідати на питання, сказавши, що не хоче робити будь-якого вибору.   Про цю історію журналіст шведського телебачення розповіла під час інтерв'ю з президентом Франції і попросила його прокоментувати відповідь. Макрон сказав, що не хотів би втручатися у внутрішні дискусії в країні. Разом з тим він все ж зауважив, що відповідь багато що говорить про лідера, «який не може розташувати в порядку черговості цінності і інтереси».   Макрон заявив, що Франція поважає права людини, «є однією з країн із значною демократією» і членом ЄС. «Я маю контакти з Путіним постійно і поважаю його, але Росія не є зразком з точки зору прав людини. Я думаю, що Росія не може бути зразком для шведів», - сказав французький президент.

Раніше голова Франції запропонував Європейському Союзу модернізувати відносини з Росією, відновити їх.

Також Макрон сумнівається в необхідності розширення ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: