Рада ухвалила антикорупційний закон для видобувних компаній

Читать на русском
Парламент ухвалив закон Про забезпечення прозорості у видобувних галузях. За відповідний документ №6229 проголосували 244 народних депутатів.

Парламент ухвалив закон Про забезпечення прозорості у видобувних галузях. За відповідний документ №6229 проголосували 244 народних депутатів.

Як пише «Слово і Діло», закон визначає правові засади регулювання та організації збирання, розкриття та поширення інформації з метою забезпечення прозорості та запобігання корупції у видобувних галузях в Україні.

Документ розроблений з метою надання громадськості доступу до повної і об'єктивної інформації про платежі суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, а також для громадського ознайомлення та обговорення питань, пов'язаних з використанням та управлінням державою і територіальними громадами корисних копалин загальнодержавного значення.

Закон впроваджує в Україні міжнародні стандарти і передові практики розкриття інформації в видобувних галузях відповідно до ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях. Ці стандарти впроваджуються в 51 країні світу, в т.ч. Казахстані, Норвегії, Великій Британії, Німеччині, США.

Закон спрямований на виконання міжнародних зобов'язань України у зв'язку з приєднанням до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях, а також на імплементацію актів законодавства Європейського Союзу в частині підвищення прозорості господарської діяльності в видобувних галузях про щорічну фінансову звітність, консолідовану фінансову звітність та пов'язаними з ними звітами.

Раніше Верховна Рада ухвалила в цілому як закон проект № 3815-д, який передбачає посилення соціального захисту жертв нацистських переслідувань та політичних репресій.

Також нардепи затвердили порядок денний дев'ятої сесії Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: