Динаміка змін у міграції з окупованих територій України: куди переїжджають переселенці з Донбасу

Читать на русском

Станом на 18 вересня в Україні налічувалося 1 млн 519 тис. 937 внутрішньо переміщених осіб, що виїхали з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також із анексованого Росією Криму. Про це «Слову і Ділу» повідомили в Мінсоцполітики у відповідь на запит щодо кількості переселенців та динаміки міграції з окупованих територій України.

Найбільше людей традиційно виїхало з Донбасу. Так, в Донецьку область з підконтрольних сепаратистам районів виїхали 551 тисяч 108 осіб, в Луганську – 290 тисяч 801 особа. Також популярним напрямом внутрішньої міграції із зони АТО є Харківська область, там, за офіційними даними, наразі проживають 128 тисяч 454 уродженців Донбасу.

В Києві на середину вересня зареєстровано 168 тисяч 508 переселенців, а в Київській області – 67 тисяч 32 особи.

Найменше жителів Донбасу осіли в Тернопільській (2 тисячі 123 осіб) та Чернівецькій (2 тисячі 376 осіб) областях.

На вересень 2018 року кількість облікованих на території України переселенців на неокупованих територіях країни збільшилась на 3 тисячі осіб. При цьому лідерами за темпами зростання кількості переселенців стали Київ, де додалося 2 тисячі 179 вихідців з Донбасу. До Київської області приїхало понад тисячу осіб, до Одеської – 1 тисяча 588, до Харківської – 1 тисяча 464 осіб.

У той же час, в Луганській області знялися з реєстрації 1 тисяча 945 переселенців, в Донецькій – 1 тисяча 587 осіб. З Житомирської області виїхало 79 осіб, з Чернігівської – 66, з Черкаської – 51 особа.

В серпні зареєстрованим переселенцям нарахували майже 250 млн гривень матеріальної допомоги, в тому числі для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Минулого року ця сума становила 233 млн гривень. Зазначимо, що з початку 2018 року кількість внутрішньо переміщених осіб збільшилась на 26 тисяч 401 особу.

Нагадаємо, переселенцям дозволили ставати на квартирний облік.

Також ми писали, що Верховна Рада запровадила податкову знижку для переселенців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: