Верховна Рада запровадила податкову знижку для переселенців

Читать на русском
Верховна Рада запровадила податкову знижку для переселенців, які офіційно оплачують оренду житла і не отримують компенсацію від держави.

Верховна Рада запровадила податкову знижку для переселенців, які офіційно оплачують оренду житла і не отримують компенсацію від держави.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше переселенцівНайбільше переселенців живе в Донецькій області, найменше – в Тернопільській. У Києві – понад 160 тисяч.

Відповідну поправку з голосу вніс голова фракції БПП Артур Герасимов до законопроекту №7010 про введення «єдиного вікна» на митниці, пише «Слово і Діло». За документ з урахуванням поправки проголосували 254 народних депутати.

Внутрішнім переселенцям до податкової знижки дозволили зараховувати суму, сплачену за оренду житла, оформлену відповідно до законодавства. Пільга діятиме, якщо у сім'ї немає власного житла, крім розташованого на тимчасово окупованих територіях України, а також якщо переселенці не отримують бюджетні виплати в якості компенсації.

Передбачено й обмеження - загальний розмір знижки не може бути більшим за 30 мінімальних зарплат (за розрахунку за звітний 2018 рік сума складе не більш ніж 111 тис. 690 грн).

Як повідомлялося раніше, в Україні зростає кількість вимушених переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: