Біля будівлі ГПУ відбулися заворушення: фоторепортаж

Читать на русском

Під будівлею ГПУ в Києві проходять протести. Активісти розбили вікна і спалили сміттєвий бак. Фотограф Слова і Діла була на місці подій.
Слово і Діло

Біля будівлі Генеральної прокуратури України (ГПУ) в Києві вранці 17 вересня відбулися заворушення. Активісти протестують з вимогою відправити у відставку заступника генпрокурора Євгена Єніна за те, що той видав Росії добровольця Тимура Тумгоєва (там його підозрюють в причетності до «Ісламської держави»). Крім того, вимагають зустрічі з главою ГПУ Юрієм Луценком.

В акції беруть участь представники «Свободи», С14, бійці УДА, представники батальйону ім. Шейха Мансура, «Правий сектор», інші організації.

Повідомляється, що з дверей прокуратури на протестуючих спочатку розпорошили газ, після учасників протесту стали поливати водою. Активісти, в свою чергу, кидали в будівлю Генпрокуратури бруківку, розбили вікна і двері, підпалили шину і спалили сміттєвий бак.

У київській поліції заявили, що в ході протестів постраждали сім правоохоронців. «Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники намагалися потрапити в приміщення, застосували газові балончики, а потім виникла бійка зі співробітниками поліції, які забезпечували правопорядок», – йдеться в заяві. За фактами подій вже порушено кримінальну справу за статтями 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і 296 (хуліганство).

Крім того, активісти закидали яйцями знімальну групу телеканалу Newsone, а їх журналістку вдарили в обличчя. Щодо цього інциденту поліція також порушила справу.

Фото: Аліна Сміла, «Слово і Діло»

Нагадаємо, на початку липня в Києві протестували власники автомобілів на єврономерах. Вони палили димові шашки і фаєри, а також заблокували кілька вулиць у центрі столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: