У Києві напали на суддю, який веде справу про вбивства на Майдані

Читать на русском
У п'ятницю, 14 вересня, в Києві напали на суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука біля власного будинку.

У п'ятницю, 14 вересня, в Києві напали на суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука біля власного будинку.

Про це повідомляє прес-служба Ради суддів України, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ввечері (14 вересня, - ред.), біля власного будинку, було скоєно напад на суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука. На місці злочину працювала поліція, а інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 (хуліганство) частина 4 (дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Поліції нападника затримати не вдалося. Суддя госпіталізований до однієї з київських лікарень», - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, суддя пов'язує напад із професійною діяльністю, про що свідчать загрози розправитися з суддею і висловлювання, що повторюють риторику людей, які незадоволені тими рішеннями, які судді приймають, і закликають до розправи над суддями.

Відзначено, що Дячук проводить слухання справи про вбивство людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Справа, в якій вже фігурують 157 постраждалих і понад 500 свідків. На лаві підсудних - п'ятеро екс-співробітників київського полку Беркут. Їх звинувачують в масовому вбивстві учасників протесту, а також в скоєнні терористичного акту.

«З огляду на вище викладені обставини та значний суспільний резонанс справи, яку слухає суддя Дячук, Рада суддів України звертається до правоохоронних органів ретельно розслідувати спробу нападу і вжити невідкладних заходів, щоб нападник був затриманий і притягнутий до відповідальності. Крім того, вищий орган суддівського самоврядування ще й ще раз звертає увагу на те, що побудова в Україні громадянського суспільства і правової держави неможлива без становлення суду, незалежність і охорону якого забезпечує кожен патріот Батьківщини», - додали в Раді суддів.

Раніше в ГПУ заявили про завершення розслідування розстрілів на Майдані.

Також нагадаємо, Верховний суд відновив суддю, звільнену за вироки автомайданівцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: