Порошенко прокоментував дії ГПУ щодо журналістів

Читать на русском
Порошенко прокоментував дії Генеральної прокуратури України щодо головного редактора програми Схеми Наталії Седлецької та журналіста журналу Новое время Христини Бердинських.

Президент України Петро Порошенко прокоментував дії Генеральної прокуратури України щодо головного редактора програми «Схеми» Наталії Седлецької та журналіста журналу «Новое время» Христини Бердинських.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів у ході конференції YES, повідомляє Бердинських у Facebook.

ГПУ перевірить дзвінки головреда «Схем» за 17 місяців: реакція соцмережКористувачі Facebook не розуміють причини доступу до дзвінків Наталії Седлецької за 17 місяців і вимагають від генпрокурора пояснень.

Так, Бердинських звернулася до Порошенка з проханням прокоментувати рішення суду щодо надання ГПУ дозволу на доступ до даних з мобільних телефонів журналістів.

«Я впевнений в тому, було б дуже добре, якби журналісти прийшли до генерального прокурора і зняли би всі питання. Я впевнений в тому, що ця можливість існує», - заявив він.

Крім того, він додав, що робить все, щоб захистити свободу слова.

«Я з вами, не хвилюйтеся. Я як президент, як громадянин усі чотири з половиною роки своєї президентської каденції робив все, щоб захистити свободу слова. Я не застосував воєнний стан спеціально для того, щоб не обмежувати свободу преси і свободу журналістів. У цій конкретній справі. По-перше, є велика публічна хвиля, по-друге, журналісти мають знати правду», - сказва Порошенко.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив, що ГПУ отримала доступ до телефонів Седлецької та Бердинських, які проходять свідками у справі про розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником. У ГПУ також заявляли, що телефони журналістів прослуховувати не будуть.

Зазначимо, Седлецька подала апеляційну скаргу на рішення суду, яким слідчому ГПУ надали доступ до інформації з її телефону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: