У Раді зареєстрували проект закону про держбюджет-2019

Читать на русском
Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради проект закону про державний бюджет на 2019 рік. Відповідна інформація з'явилася на сайті парламенту.

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради проект закону про державний бюджет на 2019 рік.

Відповідна інформація з'явилася на сайті парламенту в суботу, 15 вересня, пише «Слово і Діло».

Зокрема, документ був зареєстрований під номером 9000. Сьогодні його передали на розгляд керівництва ВР. Сам текст документа на сайті парламенту поки що відсутній.

Раніше стало відомо, що проект державного бюджету на 2019 рік передбачає зростання ВВП на 3% за інфляції 7,4%. При цьому очікується, що номінальний ВВП за поточний і наступний рік зросте на 1 трлн грн.

Боргове навантаження, за інформацією прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, в наступному році знизиться до 52,2% ВВП, а в 2020 - до 49%. Доходи зведеного бюджету, ймовірно, зростуть на 130 млрд грн до 1 292,7 трлн грн, а розмір мінімальної зарплати становитиме 4,2 тис. грн.

Напередодні проект держбюджету на 2019 рік був схвалений урядом. Згідно з бюджетним законодавством, Кабінет міністрів повинен внести на затвердження парламенту проект держбюджету на наступний рік до 15 вересня поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: