Стало відомо, коли на Азовському морі з'явиться військово-морська база ЗСУ

Читать на русском
На Азовському морі до кінця 2018 року планується створення військово-морської бази Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України.

Україна до кінця року планує створити військово-морську базу на Азовському морі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Урядовий портал» на сторінці у Facebook.

Військові почали перекидання бронекатерів в Азовське мореДо кінця року в Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази з Миколаєва.

Повідомляється, що на Азовському морі до кінця 2018 року планується створення військово-морської бази Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил України.

«Це (створення бази, - ред.) сворить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні», - підкреслили в службі.

Крім того, сьогодні, 16 вересня, у Бердянську було спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що метою Російської Федерації є окупація Азовського моря. За його словами, Україна має чітко визначений правовий статус в Азовському морі.

Раніше, українські прикордонники виявили в Азовському морі прикордонний катер РФ, який небезпечними маневрами здійснив провокацію щодо української Морської охорони. Російський прикордонний сторожовий катер типу «Мангуст» виявили прикордонники Маріупольського загону морської охорони у районі Довжанської коси.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) затвердила заходи для захисту націнтересів у акваторіях Азовського і Чорного морів. Тепер уряд має ухвалити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту націнтересів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: