На півночі Криму зафіксували новий хімічний викид

Читать на русском
На півночі анексованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

На півночі анексованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Про це заявила так звана «глава регіонального управління Росспоживнагляду» Наталя Пеньковська, пише «Слово і Діло», з посиланням на РІА Новости.

Хімічні викиди в Криму: що відбувається на півострові та як діяти УкраїніУкраїна передала інформацію щодо хімвикидів у Криму до ООН. Тим часом Рефат Чубаров не виключив, що на заводі Титан РФ тестувала хімзброю. Крім цього, ситуація з водопостачанням критична. Про екологічну ситуацію в Криму говорили з експертами.

Вона зазначила, що в порівнянні з початком тижня ситуація погіршилася.

«Ми зареєстрували перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистому ангідриду. Цифри перевищують фоновий рівень. Перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню у нас зареєстровано в селі Перекоп, це найближча точка до кислотонакопичувача. Перевищення середньодобової концентрації в дев'ять разів», - сказала Пеньковська.

При цьому вона заявила, що здоров'ю жителів нічого не загрожує. Окупаційна влада півострова розглядає шість причин забруднення атмосфери.

Серед версій: викид шкідливих речовин підприємством «Титанові інвестиції», перевищення рівнів викиду шкідливих речовин підприємствами «Бром» і «Кримський содовий завод» (обидва знаходяться в Красноперекопську), перевищення обсягів і концентрації скидання сірчистої кислоти заводом «Титанові інвестиції» до кислотонакопичувача і порушення правил експлуатації цим підприємством кислотонакопичувача.

При цьому однією з причин окупанти назвали «скидання невстановлених речовин із території України».

Раніше повідомлялося, що керівник заводу «Кримський титан» буде заперечувати необхідність відшкодування збитку за викиди.

Також нагадаємо, українські прикордонники постраждали від викидів на «Кримському титані».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: