У НАБУ не надходило рішення суду щодо міністра юстиції – Ситник

Читать на русском
В Національне антикорупційне бюро України станом на вечір 14 вересня не надходило рішення суду щодо міністра юстиції України Павла Петренка.

В Національне антикорупційне бюро України станом на вечір 14 вересня не надходило рішення суду щодо міністра юстиції України Павла Петренка.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло».

Підозри Омеляну, Петренку та Демчині. З чим пов'язана активність НАБУ?Під підозру в корупції потрапили заступник голови СБУ Павло Демчина, міністр юстиції Павло Петренко і міністр інфраструктури Володимир Омелян. З чим пов’язана активність Бюро, міркували експерти.

«Наскільки мені відомо, є рішення суду, яким зобов'язали нас внести дані до Реєстру. Але станом на вчорашній вечір (14 вересня - ред.) цього рішення суду у НАБУ ще не було», - сказав він в суботу, 15 вересня.

При цьому Ситник переконаний, що таким чином «знову-таки створюється істерія, щоб залучити до неї вже «Народний фронт». У цьому контексті він згадав про розслідування щодо народного депутата Антона Геращенка (фракція «Народний фронт»).

«Є рішення суду, я не пам'ятаю, за чиєю заявою це рішення приймалося, але зобов'язали нас проводити розслідування», - сказав Ситник.

Директор НАБУ підкреслив, що не можна говорити про те, що розслідування обов'язково закінчуються складанням підозри.

«Говорити, що ці справи колись закінчаться підозрами - ну це неправдива інформація. Це така нова технологія, яка застосовується - такого раніше не було», - сказав він.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження за підозрою міністра юстиції України Павла Петренка в декларуванні недостовірної інформації, а також про те, що НАБУ за рішенням суду відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення нардепа Геращенка, передбаченого ч.34 ст.368-2 Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: