Ситник повідомив, які перевірки влаштовують працівникам НАБУ

Читать на русском
Директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику управління внутрішнього контролю щоп'ятниці доповідає про великі покупки детективів.

Директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику управління внутрішнього контролю щоп'ятниці доповідає про великі покупки детективів.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв, що найближчим часом до суду будуть передані справи про підкуп детективів НАБУСказано 25 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Як заявив Ситник під час онлайн-прес-конференції, управління внутрішнього контролю НАБУ займається перевіркою працівників, щоб запобігти корупційним ризикам у Бюро. Воно має доступ до баз даних і веде постійний моніторинг життя працівника НАБУ, пише «Слово і Діло».

«Управління внутрішнього контролю щоп'ятниці мені доповідає повністю щодо придбання всього майна, яке детективи або інші працівники Бюро придбали. Досліджуються джерела придбання, щоб не вийшло так, що детектив не може пояснити, звідки взялося майно або кошти на його придбання», – розповів Ситник.

За його словами, таким чином, «не з'явиться так просто бабуся або хтось ще», на кого можна буде списати активи.

Також постійно проводяться перевірки на доброчесність, графік яких знає лише Ситник. Негативний результат такої перевірки не дає підстав для звільнення, але дає підстави «для додаткової уваги» до такого працівника.

Раніше Ситник розповів подробиці нової справи щодо листувань Онищенка.

Також нагадаємо, Ситник повідомив, що можливі спроби арешту керівництва НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: