Які теми найбільше хвилюють очільника Мін'юсту Петренка

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати, на які теми урядовці найчастіше дають обіцянки. Раніше ми з'ясували, що віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка найбільше турбує децентралізація та розвиток регіонів. Сьогодні розбираємося, що хвилює міністра юстиції Павла Петренка.

Петренко обіймає свою посаду з лютого 2014 року. За цей час він дав 133 обіцянки, виконав 62 (55%), а 22 – провалив. Найбільше обіцянок – 20 – міністр дав на тему реформи державної служби та внутрішньої діяльності відомства, виконавши з них 60% (12 запевнень). Найчастіше такі обіцянки Петренко озвучував у перший рік перебування на посаді.

Стала відома зарплата Петренка за липеньМіністр юстиції Павло Петренко заробив 47,4 тисячі гривень. Його заступники – від 20 до 48 тисяч.

Інші актуальні для Петренка теми – правова допомога й судові процеси з Росією, по 14 обіцянок. Щодо судів з РФ міністр виконав 9 обіцянок і провалив 3. Щодо правової допомоги ще немає жодної невиконаної, реалізовані 10 обіцянок.

Найкращий показник голови Мін'юсту щодо виконання обіцянок – 100% на тему захисту інтересів бізнесу та власників майна, а також 80% на тему декларування доходів. Не зміг Петренко реалізувати свою єдину обіцянку щодо місця України в рейтингу Doing Business. Немає поки жодної виконаної на тему державної виконавчої служби.

З усіма обіцянками міністра можна ознайомитися тут.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, інтерв'ю з Павлом Петренко можна прочитати на нашому порталі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: