Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження проти міністра юстиції

Читать на русском
Солом'янський суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження щодо міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в декларуванні недостовірної інформації.

Солом'янський суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження щодо міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в декларуванні недостовірної інформації.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді на звернення юристів «Тисни» (Bihus.Info) за матеріалами програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Провадження мають відкрити за ст. 366-1 «Декларування недостовірної інформації».

Які теми найбільше хвилюють очільника Мін'юсту ПетренкаПавло Петренко виконав 55 відсотків своїх обіцянок. Це один із найкращих показників серед членів уряду.

Зауважимо, що НАБУ ще не отримало ухвали суду, тож поки кримінальне провадження не відкрили.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що племінниця міністра Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир у елітних житлових комплексах на Печерську та автомобіля Lexus NX200.

Водночас, відповідно до електронної декларації Петренка, він не має власного житла, а мешкає в орендованому. Його племінниця не мешкає в жодній із двох записаних на неї квартир, а проживає в третій, маминій, на бульварі Шевченка.

У декларації міністра вказано, що він володіє 11-річним Volkswagen Golf, але при цьому користується орендованою Toyota. При цьому Петренко має солідні суми в готівці та на банківських рахунках.

Свою участь у придбаннях племінниці міністр Петренко спростував. При цьому він підтвердив, що в травні мав спільний відпочинок із нею в Туреччині й заплатив за нього.

Нагадаємо, вранці 13 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК України) та декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України).

Прес-служба Солом'янського районного суду Києва в Facebook повідомила, що 13 вересня надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу Омеляну. Автоматизована система документообігу суду передала клопотання в провадження судді Ганні Сергієнко.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу в 5 мільйонів гривень міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: