Орбан заявив, що Угорщина відповість на санкції ЄС

Читать на русском
Партія Орбана Фідес може вийти зі складу Європейської народної партії - найбільшої в Європі.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що очолювана ним партія Фідес може вийти зі складу Європейської народної партії (ЄНП) - найбільшої партії Європи, що об'єднує християнсько-демократичні та консервативні партії.

Про це повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Угорщина висунула звинувачення ЄвропарламентуЗа словами Сійярто, рішення було прийнято шахрайським шляхом, оскільки ігнорувалися положення європейських договорів, деякі голоси не враховувалися в кінцевому підсумку.

За його словами, ймовірність виходу членів партії Фідес - Угорський громадянський союз з ЄНП становить 50%.

За даними dpa, напередодні ввечері Орбан спілкувався з однопартійцями на закритому засіданні фракції Фідес в угорському парламенті. Там він висловив припущення, що рішення Європарламенту про штрафну процедуру щодо Угорщини обґрунтовано тим, що «німецький канцлер Ангела Меркель вирішила покарати уряд Орбана».

Офіційно уряд Угорщини вважає рішення Європарламенту «дріб'язковою помстою» політиків, дружньо налаштованих щодо мігрантів.

Будапешт прийме рішення про кроки у відповідь на це рішення 17 вересня. Орбан підкреслив, що очікує «серйозних юридичних дебатів» з цього питання.

Нагадаємо,Європарламент підтримав санкції проти Угорщини. Зокрема, Європарламент вперше застосує Статтю 7 Договору про ЄС за всю історію існування Союзу.

Раніше повідомлялося, що Угорщину можуть позбавити права голосу в Європарламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: