Орбан різко відреагував на звіт Європарламенту щодо Угорщини

Читать на русском
Критика дій Будапешта, що міститься в доповіді комітету Європарламенту з громадянських свобод, зачіпає честь Угорщини.

Критика дій Будапешта, що міститься в доповіді комітету Європарламенту з громадянських свобод, зачіпає честь Угорщини.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає DW.

Яку політику проводить Угорщина щодо країн-сусідівБудапешт говорить про необхідність автономії закарпатських угорців і блокує зближення України з НАТО. Що з іншими країнами – на інфографіці Слова і Діла.

«Угорщина буде і далі захищати свої кордони, зупиняти нелегальних мігрантів і захищати свої права, за необхідності також і від вас», - підкреслив Орбан.

Виступ угорського прем'єра відбувся за день до голосування в Європарламенті з питання про можливе порушення Угорщиною цінностей ЄС. Будапешт звинувачують у відмові слідувати європейській політиці в області міграції, порушення прав меншин, «систематичній загрозі демократії, нормам правової держави і основоположних прав».

Рада ЄС може почати своє власне розслідування передбачуваного порушення Угорщиною цінностей ЄС, якщо за це проголосують дві третини депутатів.

Депутати Європарламенту 11 вересня обговорять питання про можливе порушення Угорщиною основоположних принципів ЄС.

Як відомо, Єврокомісія оголосила, що подає на Угорщину до Суду ЄС – вищий судовий орган Євросоюзу. Комісія стверджує, що міграційне законодавство країни суперечить європейському.

Про це рішення комісія оголосила незабаром після того, як угорський уряд ухвалив рішення про вихід із міжнародної угоди про міграцію.

В уряді Угорщини заявили, що вважають неприйнятним рішення Європейської комісії подати до суду на Будапешт через недотримання європейського законодавства про надання притулку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: