Європарламент має намір позбавити Угорщину голосу в Раді ЄС

Читать на русском
Депутати Європарламенту 11 вересня обговорять питання про можливе порушення Угорщиною основоположних принципів ЄС.

Депутати Європарламенту 11 вересня обговорять питання про можливе порушення Угорщиною основоположних принципів ЄС.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Euronews, уже 12 вересня євродепутати проголосують за резолюцію, яка може позбавити Угорщину права голосу в Раді ЄС.

Європа не підтримала позицію Угорщини щодо освітнього питанняРада Європи займає виважену позицію щодо освітнього конфлікту України та Угорщини й уникає загострення конфлікту. Хоча Угорщина тисне.

У доповіді, підготовленій євродепутатом від Нідерландів Джудіт Саргентіні, йдеться про корупцію в Угорщині, проблеми в конституційній, виборчій і судовій системах, погіршення ситуації зі свободою слова й тиск на громадянське суспільство.

За словами Саргентіні, в громадян Угорщини більше немає впевненості в тому, що їхній уряд буде чесним і справедливим. Влада Угорщини, своєю чергою, стверджує, що доповідь ґрунтується на брехні та фактичних помилках.

Перед початком дебатів прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступить із 7-хвилинною заявою.

Стаття 7 договору про Євросоюз застосовується в разі порушення членом ЄС таких принципів як демократія, верховенство закону та дотримання прав людини. Це перша спроба застосування статті 7 в ЄС.

Як відомо, Єврокомісія оголосила, що подає на Угорщину до Суду ЄС – вищий судовий орган Євросоюзу. Комісія стверджує, що міграційне законодавство країни суперечить європейському.

Про це рішення комісія оголосила незабаром після того, як угорський уряд ухвалив рішення про вихід із міжнародної угоди про міграцію.

В уряді Угорщини заявили, що вважають неприйнятним рішення Європейської комісії подати до суду на Будапешт через недотримання європейського законодавства про надання притулку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: