В ЄС заявили про неминучість санкцій проти Угорщини

Читать на русском
Європарламент має запровадити дисциплінарні санкції проти Угорщини через численні порушення правил союзу з боку уряду країни.

Європарламент має запровадити дисциплінарні санкції проти Угорщини через численні порушення правил союзу з боку уряду країни.

Про це у вівторок, 11 вересня, заявила доповідач ЕП Джудіт Сарджентіні під час дебатів по угорському питанню, передає «Слово і Діло».

«Угорський уряд ефективно змусив мовчати незалежні ЗМІ, посадив вчених на поводок, намагаючись позбавити майбутні покоління навичок критичного мислення. Уряд замінив незалежних суддів тими, хто має близькі зв'язки з режимом. Вони зробили неможливим для неурядових організацій надавати необхідні послуги, наприклад, бездомним людям, мігрантам і біженцям», - сказала Сарджентіні.

Вона також заявила, що члени уряду Віктора Орбана, який був присутній на дебатах, і їхні родичі збагачуються за рахунок європейських фондів.

«Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ після консультацій прийшов до висновку, що процедура по статті 7 неминуча...», - сказала Сарджентіні.

Своєю чергою Орбан заявив, що не дозволить силам, які виступають за міграцію, «шантажувати» Угорщину.

Відзначається, що угорське питання буде винесено на голосування в середу, 12 вересня. Щоб запустити механізм санкцій проти Угорщини, резолюцію повинні підтримати щонайменше дві третини депутатів Європарламенту. Якщо доповідь комітету отримає достатню підтримку, тоді Раді ЄС доведеться почати своє власне розслідування передбачуваного порушення Угорщиною цінностей ЄС.

Раніше «Слово і Діло» розбиралось, яку політику проводить Угорщина щодо країн-сусідів.

Також нагадаємо, Угорщина не дозволяє відкрити ще одне консульство України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: