Орбан сформував новий уряд

Читать на русском
Прем'єр-міністр Віктор Орбан сформував новий уряд і готовий його представити найближчим часом.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан сформував новий уряд і готовий його представити найближчим часом.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Громадське з посиланням на провладні угорські ЗМІ.

Одіозний голова МЗС Угорщини Сіярто збереже свою посаду – ЗМІОчільник МЗС Угорщини Петер Сіярто, скоріш за все, збереже посаду в новому уряді країни, попри анонсовані прем’єром Орбаном зміни.

Повідомляється, що свої посади збережуть міністр кабінету міністрів Алан Роган, міністр внутрішніх справ Шандор Пінтер, очільник відомства національної економіки - Міхал Варга, очільник Мін'юсту Ласло Троксанія.

Більшість угорських видань повідомляють, що голова МЗС Петер Сійярто збереже свою нинішню посаду. Варто відзначити, що в останні півроку саме Сійярто був головним критиком України з боку Угорщини, від нього звучали самі жорсткі заяви.

Figyelo уточнює, що на позицію глави Міноборони обраний Тібор Бенко, який нині працює головою Генштабу. У зв'язку з цим, так як одним з ключових правил військової структури країн-членів НАТО є цивільний контроль над міністерством оборони, це призначення може викликати проблеми Угорщини у відносинах з Альянсом.

Також відомо, що портфель міністра сільського господарства отримав колишній мер Мошонмадяровара Іштван Надь. Міністром вищої освіти і інновацій призначили екс-держсекретаря вищої освіти Ласло Палковіча.

Як повідомлялося, правляча угорська партія «Фідес» отримала переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме контроль над 2/3 голосів у парламенті.

В ОБСЄ розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції для опозиційних партій, хоча загалом фундаментальні права на виборах були дотримані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: