МВФ замінив програму допомоги Україні – Луценко

Читать на русском
МВФ поміняв програму допомоги, з якою працювали, на програму stand-by. А програма міжнародної допомоги stand-by дається тим країнам, які вийшли з переддефолтного стану.

Міжнародний валютний фонд замінив програму допомоги Україні з EFF на stand-by.

Підвищення цін на газ: що є ключовим у співпраці з МВФ для УкраїниГройсман заявив, що невиконання вимог МВФ ставить Україну на межу дефолту. Більше про співпрацю з кредиторами знають експерти.

Про це в п'ятницю, 14 вересня, повідомила представник президента у Верховній Раді, нардеп Ірина Луценко в ефірі телеканалу 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«МВФ змінив програму допомоги, з якою працювали, на програму stand-by. А програма міжнародної допомоги stand-by дається тим країнам, які вийшли із переддефолтного стану. Уже навіть те, що МВФ змінив програму для країни, яка починає розвиватися, але яка має ще проблеми, але яка вже не в переддефолтному стані, свідчить про визнання міжнародними фінансовими інституціями того, що Україна показує дуже хороше зростання», - сказала Луценко.

Раніше в Кабміні повідомили, що місія МВФ виносить на порядок денний невиконані зобов'язання України, які вважає важливими на існуючому етапі для досягнення макрофінансової стабільності.

Також нагадаємо, що в місії Міжнародного валютного фонду вважають, що пенсійна реформа в Україні дає очікувані результати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: