Ляшко передумав домагатися скасування вето на свій закон про відповідальність за контрабанду лісу

Читать на русском
Олег Ляшко обіцяв домагатися скасування вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу, але в підсумку проголосував за президентський варіант.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко радикально змінив свою думку щодо закону про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко в липні повернув до парламенту зі своїми пропозиціями законопроект Ляшка «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів». Сам Ляшко 23 липня пообіцяв боротися за скасування вето на його закон.

«Президент ветував мій закон. Він складається з двох частин: перша – це кримінальна відповідальність за контрабанду лісу й друга – заборона на експорт дров. Я боротимуся за те, щоб його подолати (вето – ред.), щоб закон був ухвалений у вересні», – заявив нардеп.

Ляшко пообещал добиться отмены вето на закон об уголовной ответственности за контрабанду лесаСлово і Діло

Наступного дня Ляшко уточнив, чому президент ветував його закон: «Президент ветував мій закон і нашої команди на тій підставі, що видалити нашу норму про заборону експорту дров, тобто фактично він хоче, щоб і надалі йшла контрабанда».

Закон із поправками Порошенка, якими скасовувалася пропонована заборона експорту дров, Верховна Рада розглядала 6 вересня. Для подолання вето необхідно було спочатку відхилити версію з президентськими поправками. Однак 246 голосами він був ухвалений, і найцікавіше те, що Ляшко також проголосував «за».

Депутат різко змінив свою позицію й таким чином провалив обіцянку.

Відзначимо, що раніше «Слово і Діло» проаналізувало, яким чином у Раді досягається ситуативна більшість. З'ясувалося, що Радикальна партія та «Самопоміч» де-факто входять до коаліції з «Блоком Петра Порошенка» і «Народним фронтом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: