«Радикали» не внесли правки в закон про Нацбезпеку, як обіцяв Ляшко

Читать на русском
Ляшко не виконав обіцянку, що Радикальна партія буде вносити правки до президентського закону про Нацбезпеку для запобігання запровадження

Народний депутат Олег Ляшко провалив обіцянку, що «Радикальна партія» буде вносити правки до президентського закону про Національну безпеку для запобігання впровадження "фактично диктаторських" повноважень президента.

Таку обіцянку він дав 12 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми будемо пропонувати поправки, які, по-перше, правильно б відображали суть цього закону (про Нацбезпеку – ред.), а по-друге – зміст. Щоб у питаннях військової безпеки ми не брали на себе повноваження, фактично диктаторські», – заявив Ляшко.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Закон «Про Національну безпеку» був ухвалений Верховною Радою 21 червня 2018 року. «Радикальна партія» подала шість поправок. Їх автором є депутат Юрій Чижмарь. Одна з поправок (№411) окреслювала вже наявні повноваження. Крім того, інша його поправка (№112), навпаки, обмежувала роль Верховної Ради. Оскільки, «Радикальна партія» навіть не намагалася обмежити владу президента в Законі «Про Нацбезпеку», то обіцянка Олега Ляшка отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ляшко дав 247 обіцянок, з них 88 виконав і 109 – провалив.

Які зміни до Конституції обіцяв внести Ляшко та інші нардепи, читайте в нашій статті.

Топ-20 політиків, яких українці вибрали б президентом протягом останніх двох років – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: