Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко пообіцяв домогтися скасування вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу

23 липня 2018 року народний депутат Олег Ляшко пообіцяв боротися за скасування вето на закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу. "Це надзвичайно прикра новина, що президент ветував мій закон.... Я буду боротися за те, щоб його подолати, щоб закон був прийнятий у вересні місяці" (відео 0:14 - 2:42). Наступного дня Олег Ляшко в ефірі телеканалу "News One" зробив ще одну заяву: "Коли президент заветував закон мотивуючи тим, що мовляв, ми там значить дві норми закону, перше це кримінальна відповідальність за контрабанду. І друге, це заборонити на 8 років експорт дров, тому що під виглядом дров везуть якраз необроблений кругляк. Президент заветував мій закон і нашої команди на тій підставі, що вилучить нашу норму про заборону експорту дров, тобто фактично він хоче щоб і далі йшла контрабанда. Я зроблю все, щоб ми подолали вето на цей закон" (відео 51:38 - 52:06).
Не виконано
Сказано 23 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=fTjjLfD6w1c
  • https://youtu.be/hCAh-32ZEMQ?t=3098
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19902

Результат

6 вересня 2018 року Верховна Рада підтримала проект Закону №5495 з поправками Петра Порошенка, якими скасовувалась пропонована заборона експорту дров. Для подолання вето необхідно спершу відхилити версію з президентськими поправками. Тим не менш, Олег Ляшко проголосував за проект закону у версії Порошенка. Окрім того, під час оголошення обіцянки політик аргументував свою позицію подолання вето, вимогою заборонити експорт дров. Разом з тим, депутат підтримав ініціативу президента, , якою дозволяється вивіз деревини паливної за кордон.

Отже, Олег Ляшко змінив свою позицію щодо того, як має виглядати закон. Таким чином його обіцянка отримує статус "не виконано".