Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Дехтярчук

Читать на русском
Олександр Дехтярчук дав лише дев'ять обіцянок, більшість з них стосуються його виборчого округу.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Дехтярчук (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Дехтярчук був обраний до парламенту в листопаді 2014 року за виборчим округом №154 (Рівненська область). За час своєї каденції він дав лише дев'ять обіцянок, з яких виконав 4 (44%).

Єдине, що провалив народний депутат, – обіцянку відстоювати справедливий розподіл податків, які мають залишитися в місцевих бюджетах. У грудні 2014-го Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволив розпочати процес фінансової децентралізації в Україні зі значним розширенням фінансових прав громад. Але Дехтярчук не голосував за нього.

Як і обіцяв, Дехтярчук підтримав зняття депутатської недоторканності та арешт Олександра Онищенка. Крім того, він виконав обіцянку й зареєстрував у Раді законопроект щодо вдосконалення процедури добровільного об'єднання територіальних громад. Він зараз перебуває в профільному комітеті.

Також перед виборами Дехтярчук пообіцяв сприяти реформуванню податкового законодавства. Наприкінці 2015 року Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, який передбачали зниження ставки податку на доходи фізичних осіб, єдину ставку соціального внеску на рівні 22% при скасуванні 3,6% ЄСВ, а також підвищення податку на нерухомість до 3% від розміру мінімальної зарплати. Нардеп ці зміни підтримав, тож обіцянку вважаємо виконаною.

В процесі в Дехтярчука залишилися ще чотири запевнення. Зокрема, він обіцяв допомогти придбати спорт-інвентар для Здолбунівського району. А також внести пропозиції до програми соціально-економічного розвитку щодо об'єктів Млинівської територіальної громади. Поки для реалізації цих обіцянок депутат нічого не зробив.

У передвиборчій програмі в Дехтярчука також є обіцянка сприяти ремонту сільських доріг в окрузі. Згідно зі звітом депутата за 2016 рік, йому вдалося залучити кошти з державного бюджету на капітальний ремонт дороги на вулиці Кузнєцова в смт Млинів та тротуару на вулиці Миру в смт Демидівка. Минулого року нардеп повідомив про залучені для Рівненської області кошти в розмірі 69 мільйонів гривень. Їх розподілять між 18 ОТГ, які зможуть використовувати гроші, в тому числі на ремонт доріг.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: