САП передала до поліції справу про ремонт приміщень комітетів Ради

Читать на русском
Антикорупційні прокурори направили в поліцію справа про ремонт систем опалення-холодопостачання в будівлях комітетів парламенту.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Національної поліції кримінальне провадження про розкрадання грошей на ремонті систем опалення-холодопостачання в будівлях комітетів Верховної Ради.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, якою відмовлено представнику фірми в знятті арешту з банківських рахунків, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат у клопотанні вказував, що в зазначеній справі досі нікому не повідомили про підозру. Водночас, за його інформацією, слідчий Генеральної прокуратури склав проект підозри директору ТОВ «Вулвер» Миколі Бедарєву, який направили на погодження прокурору.

Після цього зазначену справу передали розслідувати детективам Національного антикорупційного бюро. Однак уже 18 серпня прокурор САП Олександр Снєгірьов передав цю справу до Слідчого управління Головного управління Національної поліції в місті Києві за підслідністю. За його словами, під час розслідування не встановлені докази причетності суб'єктів, підслідних НАБУ.

За інформацією проекту «Наші гроші», управління справами ВРУ замовило ТОВ «Вулвер» ремонт системи опалення-холодопостачання в будинках комітетів на вул. Шовковичній, 2 і 4 за 15,83 млн грн. При цьому підрядник встановив дешевші теплообмінники за ціною дорожчих. «Вулвер» дозволили встановити замість американських фанкойлів італійські теплообмінники Galletti, дешевші приблизно на 20%.

Також «Вулверу» дозволили використовувати італійську теплоізоляцію K-Flex замість визначеної в проекті німецької Armaflex. А між ними різниця ще більша – до 40%. У відкритих джерелах є дані про продаж K-Flex 13х20 по 27 грн./м, тоді як Armaflex подібного розміру 13х22 продають по 45 грн./м.

Нагадаємо, ГПУ передала до САП справу про пропозицію хабара прокурору власником INSIDER Олексієм Тамразовим.

Раніше до НАБУ передали справу про розтрату коштів ДП зі складу «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: